MarQvard

Fremskridt?

26. februar 2010 af Hans

Ja det vil være synd at sige at opdateringsfrekvensen på denne blog er særlig høj, beklager men der har været andre prioriteringer jeg har vægtet tungere.

Men selvom fremskridtene nu sker laaaangsomt, sker der dog trods alt noget i det lille hus.

Vi har nu overtaget skroget til det der bliver vore fremtidige hjem, Trelleborg har afleveret byggeriet, og vi skal nu selv færdiggøre det indvendige. De seneste halvanden måneds tid har dog været lidt kaotiske, og der har været så mange andre ting der var vigtigere, og som har sat husprojektet lidt i baggrunden – indtil nu!

Vi har nu fået spartlet og slebet loft og vægge i køkkenet, der er sat filt op og Ditte er begyndt at male loftet. Planen er at vi i næste uge skal have malet køkkenet færdigt, så vi kan begynde at samle og montere køkkenelementerne (som vi nu har haft stående i flade kasser i en lille måneds tid). Stue og spisestue er også spartlet første gang (lofter to gange), der skal spartles en gang til, slibes og til slut finspartles og slibes igen, og så kan vi også her begynde at sætte filt op og få malet.

derudover har blikkenslageren i denne uge lavet grundinstallationerne klar så vi nu kan få støbt gulve i bryggers og badeværelse. Det er en vigtig forudsætning for at kunne flytte ind at badeværelset og varmeinstallationen er klar, før da går det ikke!

Som supplement til Genvex anlægget (som står for den primære opvarmning af huset) har vi indkøbt en tosidet pejsekassette (en såkaldt tunnelpejs) som skal monteres imellem spisestue og entré. På den måde kan den bidrage til opvarmning i både stue og 1. sal, og som en ekstra sidegevinst vil den knitrende kaminild være det første vore gæster vil få at se når de kommer ind af entrédøren – det er da hygge der vil noget!

I uge 9 har vi begge ferie, og får desuden besøg af svigerfamilien, så den kommer til at stå i husbygningens tegn. Om der bliver tid og overskud kan det være der kommer en statusopdatering i løbet af ugen, hvor jeg forhåbentlig kan berette om de fremskridt der måtte være sket.

Klar til indflytning…

18. december 2009 af Hans

…nej endnu ikke, men badeværelset og kontoret mangler nu kun at få lagt gulv og monteret vindueskarme. Nå ja på badeværelset mangler der naturligvis også opsætning/lægning af klinker, og diverse sanitetsgenstande, men arbejdet skrider da fremad. Vi forventer så småt at kunne begynde på spartelarbejdet engang i løbet af næste uge, og regner med at bruge en del af juleferien i huset!

Der er stadig lang vej endnu, men vi glæder os til nu selv at kunne begynde at lave noget.

Så er vi rykket indendørs

15. november 2009 af Hans

Efter en uges stilstand sker der endelig igen noget på byggepladsen. I løbet af ugen har Isover været der med isolering, og Trelleborg har leveret noget tømmer til de indvendige skillevægge – og fik samtidig lavet nogle 20-30 cm dybe hjulspor i hele indkørslen!
I dag er tømreren så begyndt at isolere indvendig, og vi skal nu snart have trukket de ledninger der skal igennem ydervæggene, dvs. til udendørslamper og stikkontakter.

Så er vi online igen

6. november 2009 af Hans

Efter godt en måned uden egen internet forbindelse er vi nu endelig kommet på nettet igen, og det er derfor tid for en omfattende statusopdatering, med billeder til alle jer der efterspørger det.

Siden sidste opdatering er der sket meget med vores lille hus. Kort tid efter rejsegildet begyndte tømreren at montere den specielle vindspærre som består af fugtbestandige Glasroc kompositplader, som er perfekte til det danske klima. Læs »

Rejsegilde

18. oktober 2009 af Hans

Fredag d. 25. september var vi nået så langt at det var tid til at holde rejsegilde. Vi havde inviteret familie venner og kolleger, og de heldige fremmødte blev trakteret med grillpølser, kage, øl og vand. Vejret viste sig fra sin bedste side, og vi havde alle en pragtfuld dag.

Her lidt billeder fra festlighederne. Læs »

Om MarQvard

Her kan du følge med i de dele af vores liv vi vælger at dele med offentligheden. Det næste års tid vil vi såvidt muligt forsøge at holde jer opdateret omkring vores nu igangværende byggeprojekt - de der kender os vil dog vide at forventningerne til opdateringsfrekvensen ikke skal skrues for højt op.